Select Page

V petek, 23. avgusta 2019 je Hestija v Trubarjevi hiši literature organizirala delavnico ustvarjalnega pisanja Umetnikovanje besed, ki jo je vodil slovenski Instagram pesnik z največ sledilci nk.le.besede. Trubarjevo hišo literature je tako na petkov večer zapolnilo skoraj dvajset mladih, ki so ob pričetku delavnice prejeli tudi darilce – kazalo Hestija in magnetek z eno izmed Instagram pesmi, ki ga je priskrbel nk.le.besede.

Delavnica je potekala v spročščenem vzdušju ob piškotih in čaju, ki ga je priskrbela kranjska čajnica Indija Koromandija, preden smo se poslovili pa je prav vsak udeleženec predstavil svoje delo.

Prav takšni dogodki so dokaz, da so mladi za ustvarjanje in druženje s sebi podobnimi še vedno pripravljeni žrtvovati poletni petkov večer in verjamejo tako vase kot v besede, ki so jih v petek delili z nami.

Umetnikovanje se je ustalilo v Trubarjevi hiši literature, kjer bo z nk.le.besede in Hestijo potekalo enkrat na letni čas, o čemer vas bomo obvestili preko Tedenskih zgodb in družbenih omrežij, za čaj pa bo poskrbela Indija Koromandija.