Select Page

Osnovna šola Montessori letos že tretje leto osmošolce vodi skozi proces izdaje knjige; vse od pisanja prvenca do oblikovanja, urejanja, loma strani in konec koncev tiska!
Hestija je bila v začetku leta tako povabljena, da mlade spodbudi k ustvarjanju in jih predstavi svetu, ki je na trenutek videti izredno strašljiv – še posebej, če morajo pri svojih štirinajstih napisati svoj roman. Na osnovni šoli se je Hana Bujanović Kokot tako predstavila v torek, 24. septembra in mladim predstavila svet pisanja ter založništva, z najbolj zagretimi pa prve zgodbe napisala že na licu mesta.
A mladim to še ni bilo dovolj! Takoj ob izdaji knjige se namreč že lotevajo pretvorbe te v scenarij in odkrivanje filmskega sveta. Na celotni poti jih bosta tako poleg učiteljev spremljala tudi Projekt Hestija in SOOS Production, ki sodita pod Zavod Sofium.
Praksa pisanja kot je ta dokazuje, da so prav vsi mladi zagreti, če jim je le ponujena priložnost in prav vedno se nam, polnim energije, porajajo nove zamisli – le ubesediti jih moramo znati!