Select Page

V sredo, 6. novembra 2019, se je v galeriji Layerjeve hiše odvil prvi dogodek v sklopu SOS SLAM – in nas navdušil ravno dovolj, da smo že pričeli razmišljati o novih gostih. Tokrat sta delavnico slamanja vodila Nina Medved, ki je prva slovenska državna prvakinja v slam poeziji, osvaja slam večere v Mariboru, Kamniku, Ljubljani, na Ptuju in v tujini, v oktobru pa je postala tudi Uršuljanka 2020 in Matija Goljar, ki je najbolj znan kot podjetniški mentor, ki vodi podjetniški pospeševalnik Ustvarjalnik, videli smo ga tudi že na televizijskih zaslonih, tokrat pa se nam je pridružil v vlogi pravličarja.

Nina Medved in Matija Goljar sta v slamu vsakega našla intimo in upor, ga spravila v zadrego in mu vlila samozavesti kot je še ni poznal. Seznanili smo se z osnovami dobrega slama, ki smo jih definirali kar sami in si jih ogledali na primerih tako iz tujine kot iz Slovenije, nekaterih še razumeli nismo, nato pa se v nastopanju preizkusili še sami, kdor se je s slamom spoznal že prej je lahko gradil na avtorskem delu, vse, ki so se spogledovali z deli drugih slovenskih slamerjev, pa njihov prvi avtorski slam še čaka!

SOS SLAM bo v Layerjevi hiši potekal enkrat na letni čas, tik pred gostovanji SLAM skupin, vsakič pa se nam bo pridružil tudi drug strokovni avtor. O dogodkih vas bomo obvestili preko Tedenskih zgodb in družbenih omrežjih. 

SOS SLAM z Nino Medved in Matijo Goljarjem, november 2019

SOS SLAM s Tonijem Cahunkom, januar 2020