Select Page

Projekt Hestija vabi dijake, profesorje in mentorje slovenskih srednjih šol, da se nam pridružite na prvem vseslovenskem srečanju srednješolskih piscev. Z dogodkom želimo povezati šole, ki si s svojimi programi prizadevajo, da bi mlade spodbujale in podpirale pri literarnem ustvarjanju v krožkih, pri izdajanju literarnih revij in zbornikov ipd.

Vabimo vas, da se nam pridružite na dogodku, ki bo potekal v soboto, 18. aprila 2020, od 9.00 do 14.00 na Gimnaziji Kranj. Cilj druženja je povezovanje med dijaki in šolami ter potencialno sodelovanje na nacionalnem nivoju.

Iz posamezne šole se lahko prijavi največ skupina petih – dveh mentorjev in treh dijakov, to pa lahko stori na povezavi https://forms.gle/gjRGDBR288izg5oP7. Prijave sprejemamo do 31. marca do 24.00. Vsi prijavljeni boste prejeli potrdilo o prijavi največ 48 ur po oddani prijavnici. Šole, katerih program se nam bo zdel najodmevnejši, bomo povabili k predstavitvi lastnih izkušenj znotraj programa najkasneje 48 ur po zaprtju prijav.

Program srečanja:

9.00 – prihod in registracija

9.15 – zajtrk

9.45 – uvodni nagovor, predstavitve šol udeleženk, predstavitve dobrih praks šol udeleženk

Vse šole udeleženke bodo povabljene h kratki predstavitvi svojega programa in delovanja v smeri ustvarjanja; zaželeno je, da dejavnosti predstavijo dijaki. Šole z najodmevnejšimi in najbolj edinstvenimi praksami ali tiste z najdaljšo tradicijo bodo povabljene tudi k predstavitvi dobrih praks. Svoje izkušnje bo predstavila tudi gostiteljica dogodka Gimnazija Kranj.

10.30 – delavnica ustvarjalnega pisanja z Joshem Rocchiem

Josh Rocchio je italijanski Američan z Gorenjske. V Ameriki je opravil podiplomski študij stare grščine in latinščine. Govori osem jezikov – poleg latinščine in stare grščine med drugim še slovenščino, angleščino, španščino in italijanščino. Je lektor, predavatelj, prevajalec in učitelj angleškega jezika.

12.00 – malica in druženje

12.30 – okrogla miza

Cilj okrogle mize je povezovanje šol in dijakov, to pa želimo zapečatiti z osnovanjem vseslovenskega projekta, s katerim bomo lahko v prihodnjem šolskem letu sodelovali in rasli skupaj. Poleg snovanja projekta se bomo osredotočili na izboljševanje posameznih programov srednjih šol za spodbujanje literarne ustvarjalnosti in na njihovo povezovanje. Odgovarjali bomo na vprašanja, kako povezovati udeležence in spodbujati pisanje med mladimi tudi v prihodnje.

14.00 – zaključek

Vljudno vabljeni k sodelovanju.