razpisuje svoj prvi natečaj!

Osnovni pogoji za sodelovanje

Na razpisu lahko avtorji sodelujejo s še neobjavljeno prozo in poezijo.

Sodelujejo lahko tako zamejski kot v Sloveniji živeči avtorji.

 

Tema besedil in drugi pogoji

Tema vseh besedil mora biti zamejstvo in/ali zamejski Slovenci.

Vsak avtor lahko prijavi do tri pesmi ali eno kratko zgodbo. Posamezni avtor lahko sodeluje le v eni kategoriji.

Pesmi naj obsegajo največ 30 verzov, kratke zgodbe pa ne smejo presegati 6000 znakov s presledki. Vsi prispevki morajo biti napisani v knjižni slovenščini.

Prijavljeno besedilo naj bo oddano v Word dokumentu, v pisavi Times New Roman, v velikosti pisave 11, z levo poravnavo. Na začetku dela naj bo to podpisano s šifro. Ime dokumenta naj vsebuje naslov dela in psevdonim avtorja (»Naslov – Psevdonim«). Če prijavljate več del, naj bo vsaka shranjena v svoj dokument.

 

Komisija

Strokovno komisijo sestavljajo:

  • Dušan Šarotar, pisatelj, pesnik, publicist, scenarist,
  • Leonida Domanjko, učiteljica slovenščine, mentorica,
  • Luka Podlipnik, Mladi up 2018, pisatelj, pesnik v slovenskem, italijanskem in nemškem jeziku.

Strokovna komisija bo dela prijavljenih prejela v šifrirani obliki, zato ne bo vedela, komu dela pripadajo.

Ocenjevana bo izvirnost, slog, jezik, sporočilnost, literarna kakovost in vtis posameznega besedila. Tekmovalci bodo ločeni na prozo in poezijo.

 

Nagrajenci

V vsaki kategoriji bosta izbrana dva finalista, na zaključni prireditvi, ki bo potekala v začetku leta 2020, pa bo v vsaki kategoriji razglašen tudi zmagovalec. Vsi štirje bodo prejeli brezplačno bivanje v umetniških rezidencah Layereve hiše v Kranju, namenjene mladim ustvarjalcem, kjer bodo lahko v vzdušju Prešernovega in Jenkovega mesta en teden poletnih počitnic namenili ustvarjanju. Zmagovalca bosta prejela tudi simbolično nagrado, ki bo predstavljena kasneje.

Izbrana dela bodo objavljena v antologiji, ki bo izšla v začetku leta 2020 in bo prvič predstavljena na zaključni prireditvi natečaja. Prejeli jo bodo vsi v njej objavljeni avtorji.

Trajanje razpisa in prijava

Razpis poteka do vključno nedelje, 15. decembra.

Prijavite se preko elektronskega naslova zgodbe@hestija.si.

Zadeva prijave naj bo »Prijava na natečaj – vaš psevdonim«. V elektronsko pošto zapišite svoje ime in priimek, starost in psevdonim, s katerim ste se podpisali v svojem dokumentu.

 

Ostalo

S prijavo na natečaj soglašate z objavo vaših del na družbenih omrežjih Hestije (do razglasitve zmagovalcev pod psevdonimom, kasneje z imenom in priimkom), z objavo vaših del v Tedenskih zgodbah in z objavo v antologiji, ki bo izšla ob zaključku natečaja.

Vsi sodelujoči bodo rezultate izvedeli največ dva meseca dni po zaključku natečaja, o zaključni prireditvi bodo predčasno obveščeni.

Za več informacij pokličite na +386 64 161 769 (Hana Bujanović Kokot) ali pa pišite na zgodbe@hestija.si.